Ändringshantering i VIOL 3 - för ett framgångsrikt Go Live

Med leveransen av PI34/Paket 2B är kärnan av kundfunktionaliteten som kommer finnas i VIOL 3 vid Go Live på plats. Viss utveckling kommer dock att fortsätta parallellt med arbetet kring Isolerade affärer, KVP och kundernas driftförberedelser.

– Viss funktionalitet är nödvändig för att Biometria ska kunna fortsatta leverera sitt uppdrag. Det handlar bland annat om kundservice, virkesmätningen, fakturering och kontrollmätning, säger Jonas Norström, Chef LO Tillverkning inom VIOL 3-programmet.

Samtidigt pågår arbete med exempelvis driftbarhetsförbättringar (övervakning, tillgänglighet, prestanda, kapacitet, robusthet) samt kvalitetsförbättringar av VIOL 3-plattformen.

– För att inte påverka kundernas förberedelser inför Go Live är det viktigt att minimera risken för sena ändringar som påverkar kunderna. Om en sådan ändring är nödvändig måste den hanteras på ett tydligt och förutsägbart sätt, förklarar Jonas.

 

Materialet nedan beskriver hur kundpåverkande ändringar hanteras när det gäller beslut och kommunikation, med fokus på att tydliggöra processen för ändringshantering.

01 Okt 01 Nyheter VIOL 3