Viktigt att skyndsamt genomföra beställningar av data till produktionsmiljön

Nu går det att beställa samtliga datamängder till produktionsmiljön för VIOL 3.

Måldatumen för flera av beställningarna till de olika datamängderna har redan passerat och Biometria ser att väldigt få beställningar är genomförda.

Om beställningar inte skickas in inom måldatumen kan Biometria inte garantera att er data kommer finnas tillgänglig i produktionsmiljön när den öppnar för er kunder i december. Detta på grund av att vår kapacitet inte kommer att räcka till.

Det finns tre olika typer av data som ska läggas upp i den skarpa produktionsmiljön för VIOL 3:

  • Biometria äger – Biometria administrerar
  • Kunden äger – Biometria administrerar
  • Kunden äger – Kunden administrerar.

Biometria lägger manuellt in allt data för samtliga kunder under punkt två ”Kunden äger - Biometria administrerar” med ett begränsat antal resurser. Det innebär stora mängder data med begränsad tid och resurser.

Varför är det så viktigt att jag beställer redan nu?

I december 2024 får ni som kunder tillgång till produktionsmiljön för att börja lägga in data enligt punkt tre ”Kunden äger – Kunden administrerar”. En förutsättning för att ni som kunder ska kunna börja lägga in det är att det data som ni ska beställa är inlagt redan – vilket gör att ni måste beställa detta nu så att Biometria hinner lägga in det i produktionsmiljön för VIOL 3.

Tänk på att om ert data saknas kan det även påverka era affärspartners.

Hur gör jag mina beställningar?

  • Du behöver börja med att läsa igenom dokumenten Beställningsstig Beställning av grunduppsättning av data till produktionsmiljön samt Bilaga Beställningar till produktionsmiljön VIOL 3 som finns nedan.
  • I beställningsstigen finns information om varje datamängd och vad du behöver tänka på vid beställning av respektive datamängd.
  • Rekommendationen är även att läsa i Beställningsstigen anvisade stöddokument till respektive datamängd, för att undvika fel vid beställning. Felaktiga beställningar kommer inte rättas av Biometria, de kommer att returneras.
  • Du som kund ansvarar för att du har fyllt i korrekta uppgifter i respektive beställning. 
  • Längre ner i dokumentet finns information om hur du praktiskt går tillväga för att genomföra din beställning. 

Läs igenom dessa dokument innan du genomför dina beställningar:

Film om behörigheter i VIOL 3:

Beställningsstig med måldatum:

22 Aug 22 Nyheter VIOL 3