Kärnan av kundfunktionaliteten levererad i och med Paket 2B

Den 15/8 levererades Paket 2B till kundtestmiljön AT1. Därmed har VIOL 3-programmet levererat kärnan i den kundfunktionalitet som kommer finnas vid Go Live och förutsättningarna för att kunna starta samtliga flöden i Kundernas Verifieringsperiod. Kundernas Verifieringsperiod avslutas i december 2024 och är en viktig milstolpe för programmet*.
 
Nu skiftas fokus i VIOL 3-programmet till Biometria-intern funktionalitet, driftbarhet, förvaltningsbarhet och kvalitetssäkring. Parallellt kommer buggrättningar och prioriterade förbättringar att ske löpande.

– Det ligger många års utveckling och problemlösning bakom vår VIOL 3-lösning för branschen. Under resan har vi fått göra ett antal nödvändiga avgränsningar och prioriteringar för att komma till Go Live och vi är mycket stolta över det vi har åstadkommit tillsammans, i tätt samarbete med våra medlemmar och kunder, säger Ingela Ekebro, vd på Biometria


Efter Go Live och den stabiliseringsperiod som följer kan Biometria titta på förbättringar av VIOL 3-plattformen igen.

– Efter Go Live är det viktigt att vi fortsätter att samarbeta med hela branschen för att VIOL 3 ska kunna implementeras på ett smidigt sätt. Så snart som möjligt efter Go Live kommer vi åter att vända blicken mot funktionalitet för att utveckla branschen, säger Robin Grelz, IT-chef på Biometria.

 
*För mer information om milstolparna för programmet, läs mer här.

Bilaga: Information om Paket 2B

15 Aug 15 Nyheter VIOL 3