Begränsad support under sommaren

Biometrias support har begränsad bemanning under sommarperioden, vilket kan innebära längre handläggningstid än vanligt för ärenden som kommer in. Läs mer

Starttid 2024-07-15 kl. 08:00 Sluttid 2024-08-09 kl. 17:00

Beslut om att inte tillåta samtransport av VIOL 2 och VIOL 3 under omläggningsperioden

Styrgruppen för VIOL 3 programmet har den 23 maj 2024 beslutat bifalla rekommendationen att inte tillåta samtransporter av VIOL 2 och VIOL 3 råvara under omläggningsperioden från och med Go Live av VIOL 3.

Bakgrund

Samtransporter innebär fysisk transport av leveranser för både VIOL 2 och VIOL 3 vid samma leveranstillfälle men utan samlastredovisning.

Omläggningsperioden är från Go Live 2025-05-02 fram till sista dag för inleverans/ankomstregistrering av råvara dvs 2025-10-17.

Processen i frågan om samtransporter ska tillåtas eller inte har pågått från hösten 2023 och många intressenter har varit involverade i analysarbetet för att belysa alla aspekter av frågeställningen innan beslutet fattades.

Beslutet
Styrgruppens beslut är att Samtransporter inte tillåts under omläggningsperioden då det sammantaget innebär för stora risker att störa virkesflödet vid industrin samt säkerhetsmässiga aspekter på mätplatserna och/eller allmänna vägar.

De flaskhalsar som kan uppstå är tiden det tar för chaufförerna att rensa restpartier av råvara i skogen och sänkt kapacitet på bilar under omläggningsperioden.

Skulle samtransporter ändå inträffa trots förbud kommer detta att avvikelsehanteras, enligt den rutin för avvikelser som kommer tas fram.

 

Har du frågor, kontakta gärna kundservice eller din affärskonsult.

Se nedan bilaga för mer utförlig beskrivning kring beslutet om samtransport.

Beslut om Samtransport under omläggningsperioden

31 Maj 31 Nyheter VIOL 3