Biometrias kundservice utbildar sig i VIOL 3
I februari påbörjade den första gruppen från Biometrias Kundservice sin utbildningsresa mot VIOL 3.
Amanda Lundberg, projektkoordinator Forest Storm, har ansvarat för att ta fram en utbildningsplan för kundservice.
Behovet av att påbörja utbildning i VIOL 3 för kundservice identifierades inför uppstart av Kundgrupp Blå Digital, som består av cirka 220 kunder som har påbörjat en helt digital resa och där respektive kund inte har en egen affärskonsult.
För att underlätta det dagliga arbetet för kundservice och minska påverkan för kunderna har medarbetarna delats upp i tre grupper som startas upp under olika tillfällen.
Den första gruppen startades upp i februari och blir klar i juni, den andra gruppen startas upp i maj och blir klar i september, den tredje och sista gruppen startas upp i oktober och blir klar i januari.
Efter avslutad utbildning ska alla på kundservice ha en grundläggande kunskapsnivå kring hur VIOL 3 fungerar samt förståelse för hela flöden inom tre huvudkategorier; Massaved, Timmer och Bioenergi.
- Vi har tillsammans med Kundservice gjort en behovsanalys och därefter lagt en tydlig plan med aktiviteter i totalt tre grupper. Varje grupp har också en egen mentor från Forest Storm där man får möjlighet att uttrycka och lyfta behov som finns, säger Amanda Lundberg.
Nästa steg att identifiera var det krävs expertkompetens i VIOL 3 där ytterligare kompetenslyft till expertnivå görs inom de olika tjänsteområdena genom eget fördjupande arbete.
Ann-Sofie Torgnysdotter, Kundservicechef, har tillsammans med Kundservice gjort en kompetens-och ansvars för VIOL 2 tidigare och nästa steg är att göra en likadan för VIOL 3.
- Det är en gedigen satsning som görs för att höja kompetensen hos kundservice som helhet inför övergången till VIOL 3. Vi har avsatt mycket tid i de olika grupperingarna för både lärarledd utbildning
och för egen kompetensutveckling för att ge alla på kundservice lika stor möjlighet att lära sig VIOL 3 på ett bra sätt, säger Ann-Sofie.
Tiden som avsatts varje vecka är 8 timmar, varav fyra timmar är självstudier och fyra timmar är lärarledda tillfällen.