Begränsad support under sommaren

Biometrias support har begränsad bemanning under sommarperioden, vilket kan innebära längre handläggningstid än vanligt för ärenden som kommer in. Läs mer

Starttid 2024-07-15 kl. 08:00 Sluttid 2024-08-09 kl. 17:00

Mätutrustning testad under verkliga förutsättningar mot VIOL 3

Mätningsprojektet för VIOL 3 var nyligen ute på Torsboda virkesterminal och gjorde tekniska förberedelser för VIOL 3. En utrustning för att kunna använda den lokala mätutrustningen mot en testmiljö i VIOL 3 installerades på terminalen Torsboda och därefter kunde man läsa in bilder från Biometrias fjärrmätningsrigg till mätplatssystemet i en testmiljö för VIOL 3. Man kunde också läsa in vikt från fordonsvågen och skriva ut leveranskvitto i VIOL 3.

− Detta är en stor milstolpe för VIOL 3-programmet och den första mätplatsen som vi kopplat riktig utrustning mot i VIOL 3 samtidigt som VIOL 2 är kopplad mot samma utrustning, säger Samuel Gidlund, produktägare Mätning.

Möjligheten att använda VIOL 3 från mätplatser är en förutsättning för att den operativa verksamheten på kundernas industrier ska kunna verifieras. Det handlar i första hand om processerna för leverans och mottagning och berör både chaufförer och virkesmätare som användare.

− Detta är en kvittens på att den tekniska delen i lösningen fungerade med VIOL 3 under verkliga förutsättningar och parallellt med VIOL 2, säger Samuel.

Under vecka 27 kommer projektet att göra motsvarande aktivitet på platsen för isolerad affär 2 och efter semestern utförs tester med andra utrustningsleverantörer för att säkerställa isolerad affär 3.

24 Jun 24 Nyheter VIOL 3